Somon cu Miere

Ingrediente:

3 linguri de miere

3/4 linguriță coajă de lămâie

1/2 linguriță piper negru

1/2 linguriță de praf de usturoi

1 linguriță de apă fierbinte

450 grame file somon

2 linguri de ulei de măsline

3 căni de rucola

Preparare:

Se pune mierea, coaja de lămâie rasă, pudra de usturoi și apa fierbinte într-un castron mic și se bat cu telul.

Este indicat sa purtați mănuși si să ungeți fileurile de somon cu amestecul preparat.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.

Se adaugă fileurile de somon și se lasă la gătit timp de 4 minute.

Se reduce temperatura mediu-mic și se lasă la gătit pentru încă 4 - 6 minute.

Se aranjează rucola pe farfurie, somonul deasupra, după care, dacă doriți, puteți presăra mărar proaspăt deasupra acestuia.

Vă dorim poftă bună!

 

Sursă: www.davita.com

 

 

Calorii 323

Proteine 23 g

Carbohidrati 15 g

Grasimi 19 g

Colesterol 62 mg

Sodiu 66 mg

Potasiu 454 mg

Fosfor 261 mg

Calciu 42 mg

Fibre 0.4 g